5 Şubat 2008 Salı

Var MISIN Yok musun kumar mı?


Hürriyet gazetesi yazarı Yurtsan Atakan 14 Aralık Cuma günü yazdığı "RTÜK kumar oynatıyor" başlıklı yazısında Show TV"de yayınlanan "Var mısın Yok musun" yarışmasını eleştirmişti.

Bugün de köşesini bu konuya ayıran yazar, RTÜK"ü TV"lerin işlerine çok karıştığı için suçlayıp daha sonra da programa neden müdahale etmediğini sordu.
Atakan 14 Aralık Cuma günkü "RTÜK kumar oynatıyor" yazısında, yarışmacıların şanslarıyla yarıştığını, bilgi ya da becerilerini sergilemediğini belirtip, “yaptığı teklif, kumarhanelerde kullanılan klasik olasılık hesaplarına dayanıyor.” diyerek okuyucusunu kumar oynandığına ikna etmeye çalışıyor.

Yazar iddiasını şu cümlelerle savunuyor; “Oynatılan tam anlamıyla bir kumar çünkü yarışmacı o sırada bankanın teklifindeki parayı zaten kazanmış durumda. Kazanmış olduğu bu parayı riske edip yarışmaya devam edip etmeme arasında seçim yaparak kumar oynaması isteniyor. Aslında yarışmacının bu aşamada kumardan kaçma şansı da yok. Teklifi kabul etse de kumar oynamış olacak, etmese de... “
Yursan Atakan yazısının devam eden bölümünde RTÜK"ün diğer uygulamalarını eleştiriyor.
Bugünkü köşesini aynı konuya ayıran Yurtsan Atakan, “RTÜK kumar oynatmakta ısrarlı” başlığını kullandı. Atakan yazısında şunları söylüyor: “Burnunu her işe sokmaya meraklı RTÜK"ün, "Var mısın Yok musun" isimli yarışma programında resmen kumar oynatılmasına sesini çıkarmamasını eleştirmiştim. RTÜK"ten yine ses seda çıkmadı ama bazı okurlar e..posta göndermişler. Yarışmayı beğenerek izlediklerini, kumar oynatılmadığını iddia etmişler.”
Acun Ilıcalı"yı başarılı bulduğunu, hiçbir programın yasaklanmasından yana olmadığını belirten yazar, RTÜK"ün TV"lerin işlerine haddinden fazla müdahale ettiğini söylüyor. RTÜK"ün tutarsız davrandığını belirten yazar, “Sen kalk zenne diye Huysuz Virjin"le uğraş, masum bir eğlence programı olan "Güzel ve Dahi"yi toplumun bilgi seviyesini gözler önüne seriyor diye oldu bittiye getirerek yayından kaldırt, sonra resmen kumar oynatılan bir yarışma programı karşısında sus pus otur.” diyerek programa RTÜK"ün müdahale etmesi gerektiğini ima ediyor.
Yazar yazısının devamında, programda kumar oynandığını ispat etmek için fikirlerini sıralıyor.

Haber 7

0 yorum: